Wednesday 25th November 2020,
MiFaSoleX

DAF ROUTES

Vanaf 1 april 2021

Naast de Daf Kempen Tour kun je ook kiezen voor de Zes Gehugten Tour of daftoer naar Thorn. Voor dit drietal gelden exact dezelfde voorwaarden.

1. DAF KEMPEN TOUR (TOPPROGRAMMA VAN 2018 & 2019)
Tijdens deze mooie landelijke toertocht worden div. typisch Kempische dorpjes (met hun marktpleintjes, bezienswaardigheden, cafeetjes, terrasjes, musea, restaurantjes e.d.)  bezocht.

2. DAF ZES GEHUGTEN TOUR (OOST BRABANT)
Vooral een landelijke route met veel groen en tal van mogelijke gevarieerde stops zoals: motorspeciaalzaak, boscafé met uitzicht over natuurgebied Vennenhorst, tropische vlindertuin, schietbaan, vliegveld en molen. Op de route zijn div. cafeetjes, terrasjes en restaurantjes gesitueerd.

     

3. DAFTOUR NAAR THORN (MIDDEN LIMBURG)
Tijdens deze daftoer staat het bezoek aan het witte stadje centraal. Het door vele toeristen bezochte witte stadje Thorn heeft een rijke geschiedenis, die terug gaat tot het einde van de 10e eeuw. In 1794 kreeg Thorn zijn kenmerkende witte kleur. In die tijd werd belasting betaald op basis van de omvang van de ramen. De arme bevolking metselde de ramen dicht, met het doel de bouwsporen (“littekens van de armoede”) te verbergen, en kalkte de huizen wit. De kern van Thorn is beschermd stadsgezicht. Bezienswaardigheden zijn de met maaskeien geplaveide straatjes, de prachtige Abdijkerk en het gemeentemuseum het Land van Thorn. Deze zijn een bezoek meer dan waard.

         

2020 prijzen en voorwaarden zijn identhiek aan de die van de DAF Kempen Tour

I.v.m. Corona zijn onze oldtimer-dafjes tot medio september uit de verzekering gehaald. Onze intentie is om vanaf 1 oktober de oldtimer-dafjes, gefaseerd, te verzekeren. Als onze verzekeringsmaatschappij hiermee akkoord gaat kunnen we vanaf 1 oktober weer ‘Daffen’ !

Print Friendly, PDF & Email